Rekruttering

Coronavirus og jobopslag: Sådan forholder du dig som arbejdsgiver

Coronavirus og jobopslag

Hvad bør du skrive i din jobannonce for at berolige jobsøgere og give dem lyst og mod på at ansøge i en tid, hvor coronavirus vender op og ned på dagligdagen og måden, vi møder hinanden?

Mange jobsøgere vil måske stille sig kritiske over for, at jobopslaget ikke italesætter hvordan I som virksomhed forholder jer til coronavirus, hvilke forbehold I tager i rekrutteringsprocessen og hvordan I regner med at opstarten vil forløbe, hvis krisen ikke er ovre ved første arbejdsdag.

I de fleste tilfælde vil det være bedst – og efter myndighedernes nuværende anvisninger – at begrænse og helst undlade face-to-face ansættelsessamtaler og i stedet tage dem virtuelt, fx via Skype, Google Hangouts eller en almindelig telefonsamtale.

Her får du en række eksempler på hvordan I, i jeres virksomhed, kan forholde jer i denne krisetid, og hvordan det kan formuleres i et jobopslag:

Vi følger naturligvis Sundhedsstyrelsens råd og vejledning om coronavirus. Derfor afholder vi pt. ikke fysiske samtaler, men starter vores rekrutteringsforløb med online samtaler.

Grundet coronavirus vil alle samtaler foregå via Skype i den nærmeste tid. Har du ikke prøvet Skype-interviews før, så lad dig ikke afskrække af muligheden. Vi sørger for at sende dig en lille guide når vi indkalder til samtale, så vi sikrer at det også fungerer bedst muligt for dig. Vi glæder os til at møde dig – virtuelt!

Vi forventer at afholde samtaler i uge xx 2020. Samtaler kan afholdes på Skype, telefonisk eller den måde du og/eller corona-situationen tillader det. Du vil blive orienteret nærmere herom i en eventuel indkaldelse til samtale via mail.

På baggrund af den aktuelle covid-19 situation afholder vi 1. samtale virtuelt (Skype eller tilsvarende), men det er ambitionen at 2. samtale afholdes fysisk, forudsat det igen er muligt. Endelig startdato vil også afhænge af, hvornår samfundet igen åbner op til en mere normal situation.

Coronavirus: Vi afholder samtaler via Skype eller telefon og forventer, at opstarten så meget som muligt vil foregå hjemmefra. Der vil være enkelte dage, hvor du skal møde op på kontoret for at modtage arbejdsredskaber mv.

Opstart og introduktion på arbejdspladsen afholdes afhængigt af, hvordan den aktuelle situation omkring coronavirus udvikler sig.

 

Er jeres ledige stilling allerede slået op, kan mange af de ovenstående eksempler også bruges som en del af en indkaldelse til samtale.

Har du allerede ansættelsessamtaler planlagt i kalenderen, så vil det i henhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger være det bedste at kontakte dine kandidater og aftale virtuelle samtaler i stedet, fx via Skype. På den måde har I stadig mulighed for at se hinanden under samtalen.

Se vores tips til jobsamtaler over video her

Husk at vi alle sammen har et ansvar for at minimere risikoen for, at vi på og uden for arbejdspladsen smitter hinanden. Lige så vigtigt er det at understrege, at både sundhedssystemet og udsatte grupper i samfundet har brug for, at vi er med til at begrænse og/eller udsætte spredningen af coronavirus.

Held og lykke med din/jeres kommende rekrutteringer, og pas godt på dig selv og dine medmennesker!

 

Hold løbende øje med Sundhedsstyrelsens information til borgere, virksomheder og arbejdspladser i relation til coronavirus/COVID-19 – og følg deres anbefalinger til forholdsregler, som du kan finde her.

Vejledning til virksomheder om coronavirus/COVID-19 fra Virksomhedsguiden finder du her.

Kontakt Ofir hvis du har brug for hjælp til rekruttering og/eller jobannoncering