Udvikling og uddannelse

Skab et trygt arbejdsmiljø for dine medarbejdere. De vil takke dig for det!

Trygt arbejdsmiljø

Danskerne arbejder i gennemsnit 1.400 timer om året. Det kan hurtigt komme til at føles som dobbelt så mange timer, hvis arbejdspladsen emmer af usikkerhed og dårlig stemning. Det handler derfor om at skabe trygge rammer og et åbent fællesskab, hvis du vil have en sund kultur i din virksomhed, hvor I arbejder – sammen!

Forandringer skal fryde

Det sker af og til, at der er forandringer på arbejdspladsen. Der kan komme nye medarbejdere, eller I kan sige farvel til andre. Det kan være, at I skal til at løse opgaver på en helt ny måde eller måske skal virksomheden flytte til en ny adresse?
Forandringer sætter pres på det psykiske arbejdsmiljø og gør dine medarbejdere usikre. Det er derfor vigtigt, at du som leder involverer dine medarbejdere, så de ved, hvad der foregår, og hvad planen er fremadrettet. Det skaber tryghed blandt dine medarbejdere og ro til deres opgaver.

Giv dine medarbejdere ro i maven.

Inspiration

Her er 3 gode råd:

  1. Inddrag dine medarbejdere, inden der skal ske forandringer
    Dine medarbejdere er kernen i din virksomhed. Lad dem bidrage aktivt med ideer til udviklingen. Det kan være, at de ser ting, som du måske ikke selv har opdaget. Eller måske har dine medarbejdere erfaringer fra andre virksomheder, som du kan have gavn af? Spørg dine medarbejdere til råds. Du vil opleve, at de bliver engagerede, når du viser dem den tillid.
  2. Hold dine medarbejdere opdaterede under forandringerne
    Hvis der skal ske ændringer på arbejdspladsen, der har indflydelse på dine medarbejderes hverdag, er det vigtigt, at du fortæller det til dine medarbejdere. Fortæl dem, hvorfor du har truffet beslutningen og hvad det kommer til at betyde for dem. Husk at være både åben og ærlig, det vil gøre medarbejderne trygge.
  3. Giv dine medarbejdere den hjælp, de har behov for
    Er dine medarbejdere usikre ved en ny situation, er det vigtigt, at du ikke lader dem være alene om det. Sæt dem sammen med andre medarbejdere, der har styr på forandringen. Eller kontakt en person udefra til at hjælpe dem, så der ikke opstår et større problem. Husk! Hellere forebygge end at helbrede.

 

 

Vidste du at

Mere inspiration

Vi har samlet en række links der kan hjælpe dig med at blive klogere på, hvad der skaber et trygt arbejdsmiljø for dine medarbejdere. Det er nemlig ikke alle medarbejdere der er lige gode til at sige til, hvis de er usikre. Og det kan hurtigt skabe både stress og sygefravær. Bliv klogere på signalerne herunder. 

 

Syv gode råd til at skabe en positiv og effektiv arbejdsplads

Mere effektive medarbejdere, mindre sygefravær og lavere personaleomsætning. Det er, hvad der sker på arbejdspladser, der anvender forskningsresultaterne inden for positiv psykologi. Læs med - der er helt sikkert et tip eller to du kan bruge.
Læs mere hos Væksthus for ledelse her

 

Spot symptomer på stress før det bliver til et problem

Stressforeningen har skrevet om, hvordan man undgår stress på arbejdspladsen. Både på individ-, gruppe-, ledelses- og organisationsniveau. Her får du tips til hvilke signaler du skal være opmærksom på, hvis du har indtryk af at en medarbejder er stresset - og hvad du skal gøre for at forebygge det. 
s mere hos Stressforeningen her